Waarom Social Media?

Wil je graag met social media beginnen, maar je weet niet goed hoe?

Of ben je al een beetje actief op Facebook en of Instagram, maar zit je vast omdat je niet weet wat je altijd moet posten?


Dan is deze blogpost voor jou.  

Want wij beginnen bij het begin: Jezelf eerst de belangrijkste vragen stellen, zoals, wat wil je met je sociale media bereiken, en via welk platform bereik je jouw ideale klanten?

Ben jij een ondernemer die al lang werk wilt maken van Social Media?


Of heb je wel een Facebook pagina of een Instagram account, maar doe je er verder niet veel mee?


Lees dan verder, het kost je een paar minuten van je tijd, maar je zal hopelijk wel anders aankijken tegen de social media activeiten van jouw zaak.

Misschien beslis je alsnog om je accounts op te blazen, maar hopelijk dan voor de juiste redenen en niet uit frustratie "dat je toch geen klanten door wint".  Want... is dat wel zo?

Sociale Media: je kan er niet meer omheen


Je kan er niet omheen, de sociale media hebben een impact op alle geledingen van ons leven en dus ook op onze business. Veel ondernemers zien het als overbodig, een speeltje voor jongeren en vooral tijd- en geldrovend. Maar dat stadium zijn de sociale media al lang voorbij.


We hebben slecht nieuws voor de sociale media sceptici: sociale media zijn geen hype en gaan ook niet meer weg.


Sociale media zijn eigenlijk niet nieuws, maar drijven op iets wat al eeuwenlang de kern van menselijk gedrag is: communicatie. Het verschil zit hem in de snelheid en de manier waarop we via sociale media communiceren.


Laten we een paar cijfers bekijken die aantonen dat sociale media geen hype zijn maar een fenomeen dat onze maatschappij nu al grondig veranderd heeft en dat zal blijven doen.

Wat dit hierboven laat zien is dat sociale media ongekende mogelijkheden bieden aan ondernemingen en professionals om hun klanten beter te leren kennen, op hun problemen en noden in te gaan en met hen in dialoog te treden – dat alles ook nog in real time.

Waarvoor gebruik je de verschillende platformen?

Hoe te beginnen met social media?


Wij weten dat sociale media overweldigend en zelfs intimiderend kunnen zijn voor ondernemers.

Je hebt een hoop vragen:

→ Op welke sociale media platformen moeten we aanwezig zijn?

→ Hoeveel tijd en geld gaat dit kosten? Moet ik de hele dag op Facebook zitten?

→ Wat als er negatieve commentaar van klanten komt?

→ Hoe kan ik alle veranderingen bijhouden? De sociale media wereld verandert continu, toch?


We kunnen je geruststellen: sociale media zijn enorm belangrijk voor ondernemers, maar je moet niet overal aanwezig zijn.

Het is geen goed idee om met je merk aanwezig te zijn op ieder social media platform zoals blogs, podcasts of Youtube, en ieder sociale media netwerk zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest of Instagram.

Het kan zelfs slecht zijn voor je bedrijf, omdat er een verwachting is dat je ook bereikbaar bent via ieder kanaal eenmaal je erop zit.


Begin kleinschalig, met 1 of 2 plaatsen. Daar waar je klanten al aanwezig zijn.

Het is belangrijk om te beseffen dat de aanwezigheid van jouw bedrijf op sociale media alleen niet voldoende gaat zijn om een impact te hebben.


Alvorens je met je sociale media activiteiten begint moet je jezelf de volgende vragen stellen:

→ Waarom wil ik met mijn bedrijf op sociale media actief zijn?

→ Hoe bereik ik mijn ideale klant hier?

→ Hoe engageer ik mijn ideale klant hier?

→ Hoe converteer ik mijn ideale klant hier?


En hierbij kunnen wij jou mee helpen!


Onze werkwijze:


Wij luisteren eerst naar jouw verhaal! Wat heb je precies nodig? Hoe kunnen wij je helpen? We komen altijd naar jou toe, geheel vrijblijvend!

Nadat we voor jou op zoek zijn gegaan naar de meest geschikte oplossing, maken we een gedetailleerde offerte op. Zo weet je op voorhand wat te verwachten en tegen welke prijs.


Je gaat in op onze offerte? Super! 

Wij voeren de diensten uit volgens jouw plan en budget.